​​​​​​​This fabulous Goodwood Barn was designed with 4 distinctive areas, for a family with diverse activities:

  • Equestrian
  • Dance
  • Mancave/Garage
  • Entertaining


For the Equestrian; three generous stables – with the option of making one double size, hot and cold wash down and grooming area with equine safety flooring. There is a separate tack room with custom made joinery for stowage and housing of the specialist equi gear which incorporates bespoke cabinetry to reflect finish and materials used in the house  - shaker style and Caesarstone bench top. The feed room has 6 built-in feed bins for rodent proof storage of horse feed, shelving and cubby units, and racks for hanging rugs.

Moving from the Equine area into the garage and man cave the bathroom and laundry facilities are shared, with 2 large cupboards for further storage of family equipment.

The 60m2 garage with polished concrete floor and double height stud are set off beautifully by the recycled brick veneer wall, carefully decorated with iconic art by the owner - it’s a pleasure to hang out here!

The dance studio has a rebated concrete floor to allow for a sprung oak dance floor, the full wall of mirrors and 3 large French doors create a light and warm area for dance lessons and practice.

On the first floor the entertainment area has been carefully thought out to allow for a bar area, large ‘L’ shaped couches for lounging and watching the TV on. Again French doors open out onto the north facing deck with glass balustrade for an uninterrupted view of the beautiful rural setting. There is a full bathroom with continuity of materials used throughout. 

The colours and detailing on the Barn were all carefully chosen to echo the owners elegant country style throughout the property.

Our total project management including the complete construction of the barn consisted of; construction of the sand and shell arena, landscaping & planting, reshaping and re-seeding of paddocks and lawn areas, as well as renovation and painting of an older barn on the property to match the new one.

A resource consent was required for the activity of building the barn and arena which Harrison Lane applied for and followed through to sign of and obtaining code of compliance.